Diş Beyazlatma

Hiç birimiz, gülüşümüzün sarı olmasını istemeyiz. Bu nedenle de diş beyazlatma işlemi sayesinde 1 saatlik uygulama ile 2 ile 6 ton arasında beyazlığa sahip olmak mümkündür.  

Eğer sizde dişlerinizi beyazlatmayı düşünüyorsanız, en etkili teknikleri ve prosedürü sizin için açıklamaya çalıştık.  

Diş Beyazlatma Nedir?

Diş beyazlatma yani diğer bilinen adı ile bleaching; hidrojen peroksit (H2O2) içeren diş ağartma jelinin dişler üzerine uygulanarak, dişlerdeki leke ve renklenmelerin ortadan kaldırılması işlemidir. Ancak bu işlem öncesinde mutlaka diş hekimi kontrolünün yapılarak bu lekelerin neden kaynaklandığının belirlenmesi gerekmektedir.  Çay, kahve lekeleri, nikotine bağlı lekeler diş kliniğinde  ultrasonik veya manuel cihazlar yardımı ile ortadan kaldırılabilir. Ancak lekelenmeler içsel ise ve diş minenin altındaki tabakada yer alıyorsa, bu lekeleri de kısmen uzaklaştırmak mümkündür.  

Reklamlarda gördüğünüz ya da eczanelerde karşılaştığınız beyazlatmaya yönelik çoğu ürün, dışsal lekeleri kaldırmaya yöneliktir ve sıradan diş macunlarına göre daha fazla deterjan içerir. Bu ürünlerden elde dilecek sonuçlar son derece farklıdır.  

Dişler üzerindeki içsel lekelenmelerin ortadan kaldırılabilmesi için kimyasal ajanın lekeye kadar ulaşması gerekmektedir. Öncelikle; sigara kullanımı, çay, kahve, şarap gibi etkenlerin meydana getirdiği gibi dışsal lekelenmelerin temizlenmesi gereklidir daha sonra da uygulanan beyazlatıcı jel ile  renklenmeye neden olan moleküllere ulaşmak için çalışma yapılır.  

Diş beyazlatma için birden fazla yöntem vardır.  Ofis Tipi (Lazer ya da mavi ışık) olarak uygulanabilir, ev tipi dediğimiz uygulama ve tezgahlarda satılan ürünler.  

Lazerle Diş Beyazlatma 

Lazerle diş beyazlatma prosedüründe ev tipi sistemlere nazaran daha yüksek konsantrasyona sahip (%25-40 hidrojen peroksit) beyazlatıcı jel kullanılır. Bu yöntemin en büyük avantajı, kontrolün tamamen profesyonel birinde olmasıdır. Diş hekimi, hedeflenen rengi/etkiyi yakalayınca işlemi sonlandırır.

Prosedürde kullanılan diş beyazlatma jeli; aktive olmak için yoğun mavi ışığa ihtiyaç duyar. Lazerle bleaching uygulamalarında, esas olarak  beyazlatma işlemini sağlayan beyazlatma jelidir. 

Yaklaşık 30-60 dakika süren bir uygulamadan sonra dişler, belirgin bir biçimde beyazlar. Optimum bir sonuç elde etmek ve daha uzun süreli beyazlık için ek prosedürlerin uygulanması da gerekebilir.

Lazerle diş beyazlatma Antalya’daki diş kliniğimizde her bir seans 15 dakika olacak şekilde uygulanmaktadır. Genellikle tek bir seansta istenilen düzeyde beyazlatma elde edilir. Gerekli durumlarda doktorunuz ikinci seansı da yapabilir. Uygulama sırasında kullanılan jelin içerdiği yüksek konsantrasyon nedeni ile  koruyucu önemlerin alınması gerekmektedir. 

Uygulama esnasında hem hastanın hem de hekimin gözlük kullanması lazerin / ışık kaynağının veya kullanılan jelin göze sıçraması gibi sorunları önleyecektir.

Prosedür Aşamaları

Klinikte uygulanan prosedürler de ev tipi uygulamalara nazaran oldukça kısa süre içerisinde sonuç elde etmek mümkündür

1- Diş Temizliği

Lazerle diş beyazlatma işlemine başlamadan önce Antalya daki kliniğimizde profesyonel bir diş temizliği yapılarak  dişler üzerindeki diş taşı, tartar ve tüm ve dışsal lekelenmeler ortadan kaldırılır.

2- Renk Tespiti ve Fotoğraflama

Temiz dişler üzerinden, bir skala yardımı ile dişlerinizin mevcut rengi ölçülür ve fotoğraflanarak seans sonunda uygulanan işlemin ne kadar etkili olduğunu görmenize imkan sağlar.

3- Koruyucu Önlemlerin Alınması

Diş hekiminiz ağzınıza özel bir retraktörü yerleştirir. Bu plastik parça; yanakların ve dudakların dişlere temas etmesini engeller. Ayrıca dil; iç taraftan bu parçaya temas ederek dişlere ve beyazlatıcı jele dokunamaz.

Çevre dokuların izolasyonu sağlandıktan sonra, diş üzerine yapışık olan diş etininde jel ile teması engellenmelidir. Bunun için özel diş eti bariyer vernikleri kullanılır.

Diş eti bariyeri; uygulandığı anda diş etine hafifçe yapışarak üzerine temas eden beyazlatıcı jelin diş etine temas etmesini engeller.

4- Beyazlatma Jelinin Uygulanması

Diş beyazlatma jeli, dişlerin görünen tüm yüzeylerine, arada boşluk kalmayacak şekilde ne çok kalın ne de çok ince olacak şekilde uygulanır.

Uygulanan jel, özel bir mavi ışık ile vasıtası ile jel aktive edilir ve jelin ayrışması hızlandırılır.

5- Beyazlatma Süreci

Aktive edilen jel her bir seansta ortalama 15 dakika ağızda kalır ve beyazlatıcı etkisini bu süre içerisinde gösterir.

15 dakika sonra beyazlatıcı jel ağız içerisinden temizlenir ve renk skalası yardımıyla dişlerin ne kadar beyazladığı kontrol edilir.

Dişlerin istenilen düzeyde beyazlamadığı olgularda, diş hekiminiz seansı tek bir randevuda üç defaya kadar tekrarlayabilir.

Seanslar 15 er dakika olacak diye bir kural yoktur. Çoğu cihazda 5 ve 8 dakikalık zaman dilimi de mevcuttur.

Bleaching işleminden sonraki 48 saat içerisinde nadirde olsa; bazı kişilerde kısa süreli ani diş hassasiyeti hissedilebilir.

Diş hekiminiz aşırı hassasiyet oluşması durumunda flor uygulaması yapabilir, yada hassasiyet giderici diş macunu kullanmanızı tavsiye edebilir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyazlatma işleminden önce dikkat edilmesi gerekenler

Diş ağartma işlemine başlamadan önce diş hekiminiz tarafından bir kaç noktanın değerlendirilmesi gereklidir.

Diş yapısı ve minesi sağlıklı mı?

Dişler üzerinde kaplama yada dolgular mevcut mu?

Canlılığını kaybetmiş, nekroze olmuş yada kanal tedavisi görmüş dişler var mı?

Dişlerde hassasiyet ve diş boyun bölgelerinde kök açıklıkları var mı?

Sigara kullanımı, aşırı kahve, çay yada şarap kullanımı var mı?

İleri derecede diş eti problemi bulunan hastalarda beyazlatma işlemine başlamadan önce diş eti tedavisinin tamamlanması gerekir.

Diş eti çekilmesi nedeni ile kök yüzeylerinin açığa çıktığı vakalarda, açık kök yüzeylerine beyazlatıcı jelin teması şiddetli ağrılara neden olabileceği için iyi bir şekilde izole edilmelidir.

Diş beyazlatma işlemi zararlı mı?

Beyazlatma işlemi profesyonel ve doğru bir şekilde uygulandığı zaman oldukça güvenilir bir uygulamadır. Diş minesi beyazlatıcı jele karşı dayanıklıdır ve herhangi bir reaksiyona girmez.

Genel olarak klinikte uygulanan ofis tipi uygulamalarda, işlem esnasında yada sonrasında herhangi bir komplikasyon görülmez.

Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır. Sayfa içeriğinde tedavi edici sağlık hizmetine yönelik bilgiler içeren öğelere yer verilmemiştir. Tanı ve tedavi için mutlaka hekiminize başvurmalısınız

Hemen Randevu Oluşturun

Aşağıdaki formu doldurarak uzman ekibimizin sizi aramasını sağlayabilirsiniz.

Ekibimiz, hizmetlerimiz ve randevu saatlerimiz hakkında sizi bilgilendirecekler.

Nasıl Çalışıyoruz?

Sağlıklı bir gülüş yaratmak için ekibimiz sizin için çalışıyor!

1. Danışma

Sağlıklı ve mutlu bir gülüş için uzmanlarımıza danışın ve hangi hizmetimize ihtiyacınız olduğunu öğrenin.

2. Check Up

Oluşturulan randevunuz ile birlikte kliniğimize gelin ve Check Up işleminden geçin ve dişleriniz hakkında detaylı bilgiye sahip olun.

3. Tedavi

Check Up işlemi sonrasında uygun görürseniz tedavinizi tamamlayalım ve mutlu bir gülüşe sahip olun!
Hasta Görüşleri

Bizi Hastalarımızdan Dinleyin!